Pistolukkopannat

S 22-32cm
M 28-42cm
L 35-55cm
XL 43-72cm

Mittaa koiran kaulanympärys sellaisesta kohtaa, mihin panta luontevasti sijoittuu. Vertaa esimerkiksi vanhan pannan paikkaan. Valitse sitten pienin mahdollinen koko, joka sopii tähän mittaan olematta kuitenkaan liian nafti. Pistolukkopannoissa on säätömahdollisuus, mutta valitse silti panta joka on lähinnä koiran mittoja. Huomaa myös pannan leveys. Mitä leveämpi pistolukkopanta, sitä suurempi on pannan lukko ja lenkit. Esimerkiksi 40mm leveitä pistolukkopantoja emme suosittele pieniin kauloihin.

Klassik-pannat
Klassik-pannoissa on annettu ainoastaan pannan maksimimitta. Valitse koko, jonka maksimitta on koiran suurinta päänympärystä (korvat mukaan lukien) hieman suurempi. Tällöin panta on helppo sujauttaa koiran kaulalle ja nopea säätää oikeaan kokoon. Panta säädetään kaulassa sopivaksi ja siinä ei ole kiristävää ominaisuutta.

PK-Pannat (säädettävät)

Pk-pannoissa pannan kiristysosuus on 10cm pitkä.

S 16-22cm pannan maksimikoko 32cm
M 22-32cm pannan maksimikoko 42cm
L 28-45cm pannan maksimikoko 55cm
XL 35-62cm pannan maksimikoko 72cm

Pehmeät pk-pannat

Esimerkiksi 36-46cm

Pannan minimi ja maksimimitta. Valitse panta, jonka minimimitta vastaa koiran kaulan kapeinta ympärystä. Pantaosassa ei ole säätövaraa, joten oikean koon valitseminen on erityisen tärkeää. Katso tarkemmat ohjeet puolikiristäville pannoille alta. 

Puolikiristävien eli pk-pantojen mittaus

Ota napakka mitta koiran kaulan kapeimmasta kohtaa, eli kohta heti korvien takaa. Valitse panta, jonka pienin mitta vastaa tätä mittaa, tällöin ei ole vaaraa, että panta luiskahtaisi helposti koiran pään läpi. Myös hieman pienempi panta on usein hyvä, mutta suuremmissa pannoissa on vaarana, että koira saa vedettyä pään helposti pannasta läpi. Mittaa lisäksi koiran pään suurin ympärys, korvat mukaan lukien. Tämän mitan tulisi olla hivenen pienempi, kuin pannan suurin mitta, jotta panta on helppo sujauttaa koiran pään läpi ja ottaa pois. 

Huomaathan, että säädettävissä pk-pannoissa voit säädellä pannan pienintä ympärystä. Valitse tällöin pienin mahdollinen koiran mittoihin sopiva koko. 

Ota huomioon myös pannan leveys. Mitä leveämpi panta, sitä isommat metalliosat.